Zwemles ABC

In een waterrijk land als Nederland is het noodzakelijk dat kinderen al op jonge leeftijd worden getraind op zelfredzaamheid in het water. Leren zwemmen is van levensbelang. Bij Zwembad De Smagtenbocht is het volgen van de leukste zwemlessen al mogelijk vanaf 4 jaar!

Hoe gaan we van start?

Tot zwemdiploma A zijn de lesgroepen ingedeeld in vier instructieniveaus:

Startersgroep: niveau 1
In deze groep worden de kinderen watervrij gemaakt. Deze groep wordt afgesloten met een guppydiploma.

Lesgroep 1: niveau 2
Na het afsluiten van lesgroep 1 beheersen de kinderen de beenslag op de buik en rug. Daarnaast hebben zij de basistechniek van de borst- en rugcrawl onder de knie. De breedte van het zwembad kan moeiteloos worden afgelegd middels de beenslagen. Goed bezig dus! Dit wordt beloond met een kikkerdiploma.

Lesgroep 2: niveau 3
Bij lesgroep 2 ligt de nadruk op de beheersing van de combinatie schoolslag en de stabiele enkelvoudige rugslag. De borst- en rugcrawlbenen gaan steeds beter! Het dolfijnendiploma is dan ook meer dan verdiend.

Lesgroep 3: niveau 4
In dit niveau worden drijfmiddelen in zijn geheel afgebouwd en wordt er gewerkt aan het verbeteren van de zwemslagen. De nadruk ligt op het zwemmen van afstanden. De laatste stap tot het Zwem-ABC, dat is wel spannend! Met het walrusdiploma op zak zijn de kinderen er echter helemaal klaar voor!

Wat houden de verschillende zwemdiploma’s in?

Zwemdiploma A: de beginnende zwemmer
Met zwemdiploma A op zak is het verantwoord om te zwemmen in een gewoon zwembad. De basistechnieken van de schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl gaan super! Een mooie start dus, op naar zwemdiploma B!

Zwemdiploma B: de getrainde zwemmer
Na het behalen van het B diploma kunnen kinderen zelfstandig zwemmen in een golfslagbad. De basistechnieken zijn verder geoptimaliseerd. Kinderen maken kennis met de magische en mystieke onderwaterwereld door middel van duiken en onderwaterzwemmen. We kunnen stellen dat we goed op weg zijn naar de laatste stap

Zwemdiploma C: een échte waterrat!
Na het behalen van het C diploma is zwemmen met zware kleding geen probleem en kennen kinderen alle ins en outs van elk zwembad, zowel binnen als buiten. Geen zee gaat te hoog en geen meer gaat te diep

De drie zwemdiploma’s vormen een gloednieuw paspoort voor een leven lang veilig zwemmen. Benieuwd naar de examenprogramma’s? Klik hier voor alle informatie!

Waarom zwemdiploma’s halen bij Zwembad De Smagtenbocht?

Licentie Nationale Zwemdiploma’s
Wij zijn in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze licentie geeft aan dat het zwembad voldoet aan de nieuwste kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het ABC. Klik hier voor meer informatie over deze licentie.

Persoonlijke aandacht
De zwemlessen worden verzorgd door vaste instructeurs in kleine groepen. Het startersbad, badje 1 en badje 2 bestaan uit maximaal 8 kinderen. Vanaf badje 3 bestaan de groepen uit maximaal 12 kinderen.

Plezier centraal
Kinderen worden op een speelse, leerzame manier optimaal begeleid naar het behalen van de zwemdiploma’s.

Onze instructeurs willen zo veel mogelijk kinderen blij maken met deze waardevolle diploma’s! Klik op onderstaande knop om je snel en eenvoudig online in te schrijven!

Tijden

Maandag 16:45 – 18:15 uur
Dinsdag 15:45 – 18:45 uur
Woensdag 12:45 – 14:45 uur
Donderdag 15:45 – 18:45 uur
Vrijdag 15:45 – 17:45 uur
Zaterdag 08:45 – 15:15 uur

Samen met de zweminstructeur wordt gekeken welk moment het beste schikt.

Tarief per maand va. 01-01-2020

30 min. / week € 33,10
juli/aug* € 28,25
……………………..
60 min. / week € 66,20
juli/aug* € 56,50
……………………..
Inschrijfgeld € 20,00
Diplomazwemmen € 20,00

*In verband met de zomersluiting wordt het aangepaste tarief voor de maanden juli en augustus in zijn geheel berekend.

 

Agenda

11 juli t/m 23 augustus 2020

Zomervakantie

Lees meer