Het belang van zwemdiploma C

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. We wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C, en is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid en mag je jezelf een erkende waterrat noemen.

De naam van het zwemtraject zegt het eigenlijk al: Zwem-ABC. Tussentijds stoppen wil zeggen dat je kind extra vaardigheden mist om zichzelf in veiligheid te brengen. Met de komst van o.a. wildwaterglijbanen, stroomversnellingen en vele andere vormen van waterrecreatie hebben kinderen andere zwemvaardigheden nodig in vergelijking met vroeger. Deze vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen van het C-diploma. Anders dan vroeger hebben kinderen dit diploma tegenwoordig écht nodig. Met het C-diploma op zak weet je zeker dat je kind in alle omstandigheden klaar is om zichzelf te redden.

Kiezen voor het complete Zwem-ABC betekent kiezen voor een leven lang veilig zwemplezier. Kiezen voor het complete Zwem-ABC betekent ook kiezen voor de kwaliteitsstandaard van de Nationale Raad Zwemveiligheid, welke zichtbaar wordt middels de ‘Licentie Nationale Zwemdiploma’s’. Wij raden het dan ook absoluut aan om het Zwem-ABC volledig af te ronden.

Benieuwd naar de eisen die gesteld worden aan de nationale zwemdiploma’s? Meer informatie vind je hier! Indien er vragen zijn omtrent het C-diploma, staan wij je graag te woord in het zwembad. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om contact met ons op te nemen via de volgende contactgegevens:

@: info@zwembad-bladel.nl
T: 0497 38 70 03

Zwembad De Smagtenbocht

Bossingel 3

5531 NH Bladel

T 0497 38 70 03

Neem contact met ons op

Agenda

11 juli t/m 23 augustus 2020

Zomervakantie

Lees meer