Zwemles ABC

Zwembad de Smagtenbocht is in het bezit van de ‘licentie Zwem-ABC’, uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Er wordt dus gewerkt met het Zwem-ABC, de nationale Zwemdiploma’s. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om zwemlessen te volgen bij Zwembad de Smagtenbocht. De kinderen worden op een speelse en leerzame manier begeleid met het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. Tot het zwemdiploma A zijn de lesgroepen ingedeeld in vier instructieniveaus.

Startersgroep- niveau 1
In deze groep worden de kinderen watervrij gemaakt. De lessen in de startgroep worden 1x per week een ½ uur gevolgd. De einddoelen zijn kijken onder water, bellen blazen, zelf in het water springen en er uit klimmen, met plankje drijven op de buik en rug. Deze groep wordt afgesloten met een Guppydiploma.

Vanaf lesgroep 1 wordt er een uur zwemles gevolgd.

Lesgroep 1- niveau 2
Deze lesgroep als einddoel het watervrij zijn en het beheersen van beenslagen op buik en rug. Hierbij horen ook de basistechnieken van de borst- en rugcrawl. Er wordt geleerd om vanuit de beenslagen de breedte van het zwembad, zonder te staan, over te zwemmen.
Dit niveau wordt afgesloten met een Kikkerdiploma.

Lesgroep 2- niveau 3
Lesgroep 2 heeft als einddoel: de beheersing van de combinatie schoolslag en een stabiele enkelvoudige rugslag.
Ook wordt hier de basis gelegd voor de borst en rugcrawlbenen. Dit alles met gebruik van verminderende hulpmiddelen ter ondersteuning van het leerproces. Dit niveau wordt afgesloten met een Dolfijnendiploma.

Lesgroep 3- niveau 4
In dit niveau wordt gewerkt aan het verbeteren van de zwemslagen. De drijfmiddelen worden in zijn geheel afgebouwd. In deze lesgroep ligt de nadruk op het zwemmen van afstanden. Als een redelijke ligging kan worden bewaard en een aantal banen onafgebroken kan worden gezwommen wordt dit niveau afgesloten met het Walrusdiploma.

Hierna gaat uw kind verder met het Zwem-ABC.

Zwemdiploma A
De basistechnieken heeft uw kind onder de knie: de schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Verder kan uw kind met ‘lichte’ kleding zwemmen. Er kan verantwoord gezwommen worden in een gewoon zwembad.

Zwemdiploma B
De basistechnieken zijn verder geoptimaliseerd. Verder kan uw kind duiken en onderwater zwemmen. Met zwemdiploma B kan er gezwommen worden met normale kleding. Uw kind is een goede zwemmer en kan uit de voeten in een golfslagbad.

Zwemdiploma C
Het water is een vriend geworden van uw kind. Zowel in een binnenbad, als in de zee kan uw kind zich redden. Ook kan uw kind zwemmen met ‘zware’ kleding, zoals een regenjack. Het is belangrijk dat uw kind op regelmatige basis blijft zwemmen, zodat de technieken onderhouden blijven. Met diploma C kan er een leven lang genoten worden van het zwem- en waterplezier.

Tijden

Maandag 16:45 – 18:15 uur
Dinsdag 15:45 – 18:45 uur
Woensdag 12:45 – 14:45 uur
Donderdag 15:45 – 18:45 uur
Vrijdag 15:45 – 17:45 uur
Zaterdag 08:45 – 14:15 uur

Tarief

30 min. / week € 30,00 / maand
60 min. / week € 60,00 / maand

Speciale data en info

Inschrijfgeld € 15,00
Diplomazwemmen € 15,00

 

Agenda

De agenda is momenteel leeg